Laat je muziekinstrument horen

Artikel in de Rijnpost van woensdag 18 november

Walther tijdens Taptoe Veenendaal op Koningsdag 2015Walther van Ginkel (10) wist het van huis uit:
muziek maken is zijn ding. Hij komt uit een
muzikale familie, waarbij zowel vader, moeder als
broertje een instrument bespelen.

Walther koos op drie jarige leeftijd al voor de trompet met zijn mooie gouden kleur en de warme klank. Hij ging op muziekles bij Maurice Ditmer, docent aan de muziekschool. Zijn grote wens was om in een echt orkest mee te spelen. Deze wens werd vorig jaar vervuld, toen hij mee mocht doen met de Kerst Play in van de Scheepjeswolharmonie. Enkele weken op dinsdagavond mee repeteren en dan een concert geven en ook nog een solo hebben: een unieke ervaring.

Walther is lid geworden en mocht dit jaar meedoen aan marsoptredens en de Oranjetaptoe. Hij vindt het spelen van bijvoorbeeld de mars Castell Coch erg leuk. Ook de deelname aan een marsconcours, zoals vorige maand in Klundert was een avontuur. Hij vertelt vol bewondering: “Onlangs ben ik naar de Doelen geweest en heb daar een symfonieorkest aan het werk gezien. Het was indrukwekkend om al die mensen de 7de symfonie van Beethoven uit te zien voeren”.

Zo’n concert smaakt naar meer, zo blijkt. “Ik ben heel benieuwd hoeveel mensen zich dit jaar aanmelden voor de Kerst Play in. Vorig jaar waren het er twintig. Een mooi aantal, dat zorgde voor een prachtige volle klank van het orkest. Ik hoop eigenlijk dat zich dit jaar ook veel kinderen aanmelden. Het gaat maar om enkele repetities en twee Kerstconcerten. Muzikaal leer je er veel van en je leert ook weer nieuwe mensen kennen. De sfeer is heel erg ongedwongen en iedereen wil je graag helpen. Dit jaar doet er ook nog een zangeres mee en spelen we in het Boveneind en in de Oude kerk.”

Kinderen en volwassenen die nieuwsgierig geworden zijn, kunnen contact opnemen met de Scheepjeswolharmonie. Het orkest repeteert elke dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur aan de Schoolstraat. Zin om mee te doen? Bel 0318 518317 of mail naar info@scheepjeswolharmonie.nl om je aan te melden.