“Nu zijt wellekome” bij de kerstplay in van de Scheepjeswolharmonie

Artikel in de Rijnpost van woensdag 4 november.

De komende weken repeteert de Veenendaalse Scheepjeswolharmonie voor de Kerstconcerten, die zij in zorgcentrum het Boveneind (dinsdag 15 december) en de Oude kerk op de Markt (maandag 21 december) hoopt te geven. Iedereen met een (blaas)instrument kan de magie van het samenspelen ervaren en is in de maanden november en december op dinsdagavond tussen 19.30 uur en 21.30 uur van harte welkom aan de Schoolstraat (zijstraat van de Prins Bernhardlaan).

Vorig jaar werd voor de eerste keer een Kerstplay in Veenendaal georganiseerd. Zo’n twintig muzikanten wisten de weg naar de Schoolstraat te vinden. Vijf van hen zijn lid geworden en hebben een fantastisch muzikaal jaar achter de rug met de nieuwe taptoeshow op Koningsdag, deelname aan het Bevrijdingsdefilé op 5 mei in Wageningen, de Veteranendag in Den Haag, de Airborne wandeltocht in Oosterbeek, het open huis bij Dishman in Veenendaal en niet te vergeten het marsconcours in Klundert, waarbij de vereniging met twee eerste prijzen naar huis kwam.

De repetitieavonden zijn bedoeld als eerste kennismaking met het muziek maken in groepsverband. Het is leuk om met elkaar toe te werken naar twee mooie concerten in kerstsfeer. Dit jaar wordt het publiek de mogelijkheid geboden om mee te zingen met de bekende kerstliederen, is mezzo-sopraan Eline van der Bijl uitgenodigd en worden de liederen van tekst van uitleg voorzien door verteller Bert Rebergen. Ook mensen met ervaring, maar zonder instrument, kunnen worden geholpen. Er zijn meerdere instrumenten, die staan te wachten op een bespeler (m/v).

Nieuwsgierig geworden? Graag even een telefoontje of mailtje naar de vereniging, zodat ze de muziekstukken klaar kunnen leggen voorafgaande aan de repetitie. Bel 0318 518317 of mail naar info@scheepjeswolharmonie.nl