Scheepjeswolharmonie zet beste beentje voor

Artikel in de Rijnpost van woensdag 14 oktober.

Op zaterdag 17 oktober neemt de Veenendaalse Scheepjeswolharmonie deel aan een marsconcours in Klundert. De vereniging dient tijdens dit evenement in een sporthal een mars naar keuze lopend te spelen en wordt door een jury op de speelvloer beoordeeld voor haar spel en haar exercitie.

Dit jaar is er gekozen voor een nieuwe opzet: de korpsen kunnen nog steeds binnen beoordeeld worden. Men noemt dit nu de Indoor Marching & Music Contest. Maar als proef dient het korps ook een parcours buiten in het centrum van Klundert af te leggen tijdens de Outdoor Marching & Music Contest. De Scheepjeswolharmonie neemt aan beide onderdelen deel. Het hoogste aantal punten telt mee en kan resulteren in deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen in januari 2016. De vereniging komt uit in de hoogste afdeling met de marsen William Blueheart, Castell Coch en Washington Grays.

De muziekvereniging heeft tijdens verschillende optredens in de afgelopen maanden kunnen oefenen in het exerceren. Zo werd er deelgenomen aan de Aireborne wandeltocht in Oosterbeek en was men te gast bij de open dag van buurman Dishman aan de Nieuweweg. Na het concours beginnen de voorbereidingen voor de Kerstconcerten in de Oude kerk en in de Meent, waarbij iedereen die een muziekinstrument bespeelt wordt opgeroepen om mee te doen. Hierover kunt u binnenkort in deze krant meer lezen.

Bent u nieuwsgierig geworden? Altijd al een instrument willen leren bespelen of uw hobby weer oppakken? Bel voor informatie naar Wes van Hoeflaken, tel. 0318 820 167 of per mail naar wvhoeflaken@casema.nl